Szomszéd városok, falvak > Visegrád portálok > Vác - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szomszéd városok, falvak > Visegrád portálok > 5 weboldal. Kategória leírása: Visegrád (németül Plintenburg) város Pest megyében. Magyarország egyik legkisebb, és egyben egyik legrégibb városa. Népszerű kirándulóhely, régészeti jelentősége kiemelkedő.
Szponzorált linkek
Visegrád
http://www.visegrad.hu/

Visegrád kedvező adottságai és kulcsfontosságú stratégiai szerepe miatt a történelem során mindig is az érdeklődés középpontjában állt. Az emberi jelenlét legkorábbi nyomai az újkőkorba vezetnek, s a bronzkortól folyamatosan lakott terület a város és térsége.

Visegrád
Mátyás Király Múzeum, Visegrád
http://visegradmuzeum.hu/

Múzeumunk egész évben várja iskolai csoportok jelentkezését múzeumpedagógiai foglalkozásaira és gyerekprogramjaira. Összesen 13-féle foglalkozásból választhatnak, melyekből 60 perces, 180 perces, fél napos vagy akár egész napos programokat állíthatunk össze a diákok számára. Az egy órás és három órás foglalkozásaink kötött áron rendelhetőek, az egyedi programokra külön árajánlatot állítunk össze.

Mátyás Király Múzeum, Visegrád
Visegrád bemutatása
http://www.vendegvaro.hu/Visegrad

A középkorban a magyar királyok rezidenciájának helyet adó város a Dunakanyar műemlékekben gazdag települése.

Visegrád bemutatása
Visegrádi királyi vár rövid története
http://iroklub.napvilag.net/iras/23943

A Visegrádi-hegység gyönyörű, festői vidéken épült a Várhegy 328 méter magas csúcsán. Az idén 2009- ben ünnepli születésének 1000.dik évfordulóját. Közel 100 évig (1323-1408) királyi palota, és a magyar királyok hivatalos székhelye, a tatárjárás után ország védő vár is több évszázadon át. Leginkább az Anjouk, Zsigmond király és Mátyás király kedvelték Visegrádot, és uralkodásuk idején virágzó szellemi és királyi udvari élet jellemezte.

Visegrádi királyi vár rövid története
Visegrádról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Visegrád

A Dunakanyarban, a Duna folyam jobb partján, Budapesttől északra 30 km-re található, a Visegrádi-hegységhez tartozó hegyek koszorújában. A Várhegy 328 m magas. (A Budapest-Visegrád távolság a 11-es főúton 42 km.)

Visegrádról
Hirdetések
Oldal leírása
vac.wyw.hu: Vác katalógus: Hasznos információk Vác városról.
Gyűjteményünkben 294 válogatott Vác témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 294 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6832