Szomszéd városok, falvak > Vác - wyw.hu

Tartalom: Visegrád
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szomszéd városok, falvak > 10 weboldal. Kategória leírása: Vác város legközelebbi szomszédos települései. Vácrátót, Sződliget, Kismaros, Verőce. Önkormányzatok hivatalos honlapjai.
Szponzorált linkek
Kismaros
http://www.kismaros.hu/

Kismaros község honlapja- hírek , programok , fesztiválok.

Kismaros
Sződliget
http://www.szodliget.hu/

Sződliget az 1950-es önállóvá válásig Csörögi-major, Sződrákos és Sződliget-telep részekkel, valamint Sződ községgel alkotott egy települést.

Sződliget
Vácrátót
http://www.vacratot.hu/

Vácrátót község első írásos említése óta Pest-Pilis-Solt, illetve Pest megye váci járásába tartozik.

Vácrátót
Váchartyán
http://www.vachartyan.hu/

falu eredetét egyes források Kr.e. 3000-re teszik, a régészeti kutatások, melyeket a Várhegyen végeztek, Kr.e. 1900-900 közé teszik, hiszen az itt talált bronzkori leletek a kései avarok településének nyomait mutatják.

Váchartyán
Erdőkertes
http://www.erdokertes.hu/

A község Budapesttől észak-keletre, a Gödöllői-dombvidéken fekszik. Elérhető az M3-as sztráda gödöllői leágazásától Veresegyház-Vác irányába, valamint a villamosított Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon és az Újpesti Városkapu metróállomástól rendszeres autóbusz-közlekedéssel Fót-Veresegyház-Galgamácsa irányú közúton.

Erdőkertes
Vácduka
http://www.vacduka.hu/

Vácduka Váctól 7 km-re délkeletre, a Gombás patak völgyében található 1142 lakosú falu. Szép fekvésű, csendes, tiszta levegőjű, vízzel és közepes talajjal rendelkező település. Felismerték ezt már az ősnépek is, mert Vác és közvetlen környéke - így Duka is – a történelem előtti időben is jelentékeny telep, szállás lehetett. Vácduka és Rád határában lévő Bangoron a bronzkor közepétől származó telep található. A Kígyóhegy dukai oldalán is ősi település nyomaira akadtak. Az első nép amelyről tudjuk, hogy a Duka kanyarulatánál lakott a dák volt.

Vácduka
Csörög
http://www.csorog.hu/

Csörög földrajzi adottságai már az őskori ember számára is vonzóak voltak ...

Csörög
Szentendre
http://www.szentendre.hu/

Szentendre a város, ahol mindenki otthon érezheti magát. A már védjeggyé vált macskaköves utcák, a magasba emelkedő templomtornyok, a múzeumok és kiállítások, a Szentendrei Nyár, a Skanzen és a természeti csodák, mind olyan kincseink, amelyek egyedivé és felejthetetlenné teszik városunkat, és amelyek megőrzése és fejlesztése célunk és kötelességünk.

Szentendre
Rád
http://www.rad.hu/index.php

A községet a Vácot Acsával összekötő közúton érhetjük el, a Cserhát hegység délnyugati lábánál fekszik. A határában lévő Koporsó-hegyen avarkori sírokat találtak, a Kishegyen X-XI. századi temetőt tártak fel.

Rád
Kosd
http://www.kosd.hu/

Kosd falu hivatalos honlapja. Kosd történelme, intézményei.

Kosd
Hirdetések
Oldal leírása
vac.wyw.hu: Vác katalógus: Hasznos információk Vác városról.
Gyűjteményünkben 294 válogatott Vác témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 294 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 6832